Nieuws

Nieuws
Huurprijzen aanbod juli ‘24
6-9-2024

De nieuwe Wet betaalbare huur had invloed op de huurprijzen van het juli-aanbod (met huuringangsdatum 1 augustus); er moest met veel nieuwe details rekening worden gehouden. Hierdoor is de vaststelling van de huren niet meteen goed gegaan.

Vlak voordat het nieuwe woningaanbod op 1 juli op de website kwam, werd bekend dat de Wet betaalbare huur per 1 juli 2024 in werking zou treden. De nieuwe wet had invloed op de huurprijzen van het juli-aanbod (met huuringangsdatum 1 augustus); er moest met veel nieuwe details rekening worden gehouden. Hierdoor is de vaststelling van de huren niet meteen goed gegaan.

Voor één van de vier aangeboden woningen hebben we de huurprijs al binnen de inschrijvingsperiode gecorrigeerd. Deze woning ging bovendien naar de meest urgente voorrangskandidaat die zich inschreef, waardoor andere leden geen kans maakten op de woning.

Bij vaststelling van de huren van de andere drie woningen, bleek dat we niet hadden gerekend met de meest actuele prijs per WWS-punt. Hierdoor valt de huurprijs voor deze woningen ongeveer € 8,- per maand lager uit, dan tijdens het woningaanbod is gecommuniceerd. De verschillen zijn zo klein dat we er wel van kunnen uitgaan dat geen andere leden zich zouden hebben ingeschreven, dan nu het geval was. Ook zijn er geen inschrijvers afgewezen op basis van de inkomenstoets.

We hebben we onze procedure voor huurprijsvaststelling tegen het licht gehouden, en extra controles toegevoegd. Onze softwareleverancier (die ook door veel woningcorporaties wordt gebruikt) heeft laten weten dat het nog enige tijd zal duren voor het systeem helemaal is aangepast aan de Wet betaalbare huur. Tot dat het geval is, zullen we nog meer extra controles uitvoeren. 

Terug naar vorige pagina